GettyImages-1171802745_2

Семейството на Спадел

От 2017 г. DEVIN е част от белгийската семейна компания Спадел. Компанията винаги се е застъпвала за регионалните ценности: позиционирайки се като лидер с човешко лице в своята област, с марки, силно свързани със своя регион, и с неотклонен ангажимент към на водосборните райони на своите източници и към опазването на естествените и полезни свойства на водите. Спадел обръща специално внимание на намаляването на отпечатъка си върху околната среда.

Освен DEVIN – най-популярната марка минерални и изворни води в България, Спадел притежава и емблематичната белгийска марка SPA. Името SPA идва от името на град Спа, община Валония, разположен в провинция Лиеж, Белгия. Спа е една от най-популярните туристически дестинации в Белгия, известна с естествените си минерални извори и производството на минерална вода SPA”.

Спадел е първата международна компания, в която всички дъщерни дружества са сертифицирани като B Corp. Benefit Corporations са предприятия, които създават ползи за всички свои заинтересовани страни, не само за своите акционери, и насърчават устойчиво бизнес поведение за по-добро общо бъдеще. „Девин“ ЕАД стана една от първите български компании, получила престижния сертификат B Corp.

История

Необходими са десетилетия, докато подпочвените води съберат всичките си здравословни свойства.

Точно като пътя на натуралната минерална вода, историята на Спадел се гради бавно през годините с иновации, винаги водени от семейство Дю Боа.

От белгийския природен резерват Хай Фенс до хълмистите земи на Вогезите, ние приехме присърце нашата мисия: да защитим местата, от които извират естествените минерални води и да запазим първоначалната им чистота.

Устойчиво развитие

От създаването на компанията Спадел заявява своя пионерски дух в полза на околната среда. Осъзнаваме въздействието, което дейността ни може да окаже върху природата, и прилагаме все по-амбициозни действия в посока опазване на околната среда.

Платформа, посветена на нашите ангажименти за устойчивост

Като част от нашата стратегия за устойчивост 2025 „Извор на промяна“, стартирахме уникална платформа, в която подробно описваме всички наши амбиции за устойчивост и действия, насочени към опазване на природните ресурси.

Споделяне

Започваме диалог с нашите партньори, организациите и фондациите, с които си сътрудничим.

Комуникация

Развиваме нашата образователна дейност, за да споделяме знанията си с новото поколение.

Ангажимент

Като компания, сертифицирана от B Corp, ние прозрачно споделяме действията си. Амбицията ни е да ускорим прехода си към кръгова икономика и да насърчим цикъла на рециклиране на пластмасови опаковки.

Годишен доклад

Годишният ни доклад се ангажира с дългосрочно създаване на стойност. По него проследяваме работата на Спадел и определяме стратегията за устойчиво развитие на компанията.