Devin_Beehives_1
100% чиста и иЗЗЗворна.

Потвърдено от пчелите!

Уникалната история на розовата капка на DEVIN изворна е особено вълнуваща, защото нейната чистота и деликатна същност са потвърдени от най-безпристрастните оценители – пчелите. От 2019 г. насам именно пчелите, отглеждани в защитената вододайна зона на Девин,  помагат да следим за чистотата около извора. Как? Като изпращаме пчелния прашец в лабораторията на белгийската организация BeeOdiversity за анализ по редица показатели. Следим дали има наличие на над 500 различни вида пестициди и тежки метали, нива на биоразнообразие, както цялостното здраве на околната среда.

Какво показват резззултатите

BeeОdiversity издава годишен доклад от направените анализи. Всички изследвания досега показват пълно отсъствие на пестициди и тежки метали в пчелния полен, което доказва чистотата на DEVIN Изворна и на района на извора. Данните на мониторинга за четирите периода на 2022 г. сочат, че през пролетно-летния сезон, когато пчелите са най-активни, 85,7 до 95 на сто от събрания полен произхожда от диви растителни видове, включително жълт кантарион, дъб и бял равнец. Среща се и един от защитените растителни видове в цяла Европа, многогодишното тревисто растение обикновено кървавиче (Persicaria bistorta).
Devin_Beehives_3

Пчелите и биоразнообразието

Пчелите служат като система за ранно известяване, както и като помощник за евентуални мерки, които да предотвратят замърсяване на района. Благодарение на резултатите от анализите специалистите ни взимат решения по какъв начин да пазят и поддържат разнообразието от растителни видове в околната среда около извора.

Присъствието на пчели в околната среда влияе благоприятно и работата по спасението на тяхната екосистема е важна за устойчивото бъдеще на всички ни. Заедно с пчелите създадохме устойчив проект с благотворно влияние върху природната среда, която ни дарява с жизненоважния ресурс за всички нас – чистата изворна вода.

DEVIN Изворна: чиста, животворна хидратация

DEVIN Изворна идва от извор в Западни Родопи на 1338 м н.в., където флора и фауна живеят в абсолютна хармония. Водата се бутилира директно от извора, без да бъде докосната от човешка ръка.

Тази уникално чиста вода е натурална, с балансирана алкалност от 7,7 pH, приятен мек вкус и постоянен състав. Той не се променя, за разлика от чешмяната вода и трапезните води.

Icons-03
Icons-04
Icons-01
Icons-02
Icons-05
Drinking,Water,&,Natural,Water
The,Child,Examines,The,Water,With,A,Magnifying,Glass,In

Не всяка вода с розов етикет е изворна

Изворните води се добиват от естествен източник и не се обработват при бутилиране. Чистотата на мястото, където се намира водоизточникът оказва влияние върху качествата на водата.
Важно за потребителите е да обръщат внимание на етикета и информацията, която носи той, защото не всяка вода с розов етикет е изворна.

В подкрепа на майчинството

Всяка майка знае колко важен и труден е изборът на продукти, особено в първите дни на новороденото бебе. За да бъде максимално полезна на майките в първите крачки от това емоционалното пътуване, „Девин“ създаде специално място, за да споделяш опит, получиш експертен съвет и подкрепа. Присъедини се към общността Ведри Родители

_C1_5015-1
tea

Наръчник на новороденото

Препоръки към младата майка от педиатъра д-р Теа Александрова

Теа Александрова завършва медицина с отличие през 2018 г. Работи в отделението по педиатрия и в спешения педиатричен кабинет към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ от началото на 2019 г. През лятото на 2020 г. създава Instagram профил @mamadoc.bg, в който споделя полезна информация относно отглеждането на деца, както и съвети за бързо справяне с възникнали медицински състояния. Вярва, че информираността е най-важният ключ за осъзнато и спокойно родителство.

Съветите на д-р Теа

DEVIN Изворна всеки ден, за всички

Когато се говори за здравословна хидратация, DEVIN Изворна е перфектният избор, тъй като може да се консумира без ограничение (не е необходимо организмът да си почива през определени периоди). Тя е подходяща за консумация от всички членове на семейството дори и от новородени. DEVIN Изворна се препоръчва от Българска педиатрична асоциация за редовна консумация от бременни, бебета и малки деца.
best-modern-grandmother-names

Продукти

Пчеличката Биззи

През 2022 г.  "Девин" представи любознателния герой в семейството на водите –пчелата Биззи. Вдъхновени от успешния проект с BeeOdiversity, в който пчелите играят активна роля, както и заради огромното им значение за природата създадохме Биззи за новия етикет на DEVIN Mini. Тя е грижовният посланик на доброто, който образова децата колко важно е да пият чиста вода, за да са ззздрави и енергични.