Новини

Над 12 300 деца вземат участие в „Часът на DEVIN“

Първите уроци стартират след Световния ден на водата и представят важността на редовната хидратация

„Девин“ ЕАД, лидерът в сектора на минералната и изворната вода в България, дава старт на „Часът на DEVIN“. Компанията представя новата си инициатива по повод Световния ден на водата – 22-ри март и си поставя за цел да запознае децата в българските училища със значението на водата, ползите от редовната хидратация, както и да изгради у учениците добри навици, свързани с достатъчния дневен прием на вода. Към „Часът на DEVIN“ се присъединяват 72 учебни заведения от цялата страна – основни, начални и средни училища и детски градини. В класната стая на DEVIN ще влязат над 12 300 деца от 585 паралелки и групи.

„Мисията на DEVIN е да свързва хората и природата за по-здравословен живот, днес и в бъдеще“, посочва Рени Ананиева, продуктов мениджър DEVIN Изворна. „А децата са бъдещето и затова се стремим да възпитаме у тях както здравословни навици за хидратация, така и отговорност за опазването на водите. В последната част на обучителния видео материал за „Часът на DEVIN“

поставяме акцент върху произхода и изпитването на качеството на водата чрез пчелите, които отглеждаме в района на източника на DEVIN Изворна. Събраният от тях прашец се изследва, за да сме сигурни, че околната среда и водата са непокътнати – чисти и здравословни“, разказа тя.

От „Девин“ са подготвили интересни обучителни материали за децата. Те включват анимационно видео, което по занимателен начин развива темата за водата като незаменим елемент в човешкото тяло, както и като важна съставка на храната, и се спира на ключовите моменти за правилна и здравословна хидратация. В края на видео урока ще се провежда увлекателна игра, в която децата ще могат да затвърдят знанията си, да се забавляват и да се състезават за награди – стикери „Часът на DEVIN“ и Изворна вода DEVIN.

В края на инициативата ще се проведе и томбола, в която шест учебни заведения ще получат награда – преса за рециклиране на бутилки, а децата от три класа, изтеглени на случаен принцип, ще получат индивидуален подарък – бутилка DEVIN за многократна употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − fifteen =