Над 600 деца ще участват в тенис турнирите DEVIN CUP

news-01-13.06

Над 600 деца от цялата страна се очаква да вземат участие в тенис турнирите от тазгодишното издание на DEVIN CUP. Инициативата се провежда за осма поредна година и ще продължи до края на юни.

Националните лични първенства по тенис за юноши и девойки имат за цел да отличат младите таланти във възрастовите категории от 12 до 18 години, както и тяхното бъдещо развитие в сферата на тениса.

„Тенисът е спорт, който изисква изключителна дисциплина, воля и концентрация. Вярваме, че той възпитава в децата чувство за отговорност и амбиция за победа. Насърчаването на активния и здравословен начин на живот е основен приоритет за нас. Желаем на младите ни тенис таланти още много национални и световни успехи!“ – сподели Юлиана Борисова, Маркетинг Директор в DEVIN.

Държавното лично първенство до 12 г. DEVIN CUP вече излъчи своите шампиони на сингъл – Динко Динев (ТК „Черноморец“– Бургас) и Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“ – Пловдив). Първенството се проведе на базата на СК „Дема“, а купите на призьорите връчи Генералният секретар на Българската федерация по тенис (БФТ) Катерина Генова.

„Турнирите от DEVIN CUP са още един стимул за децата да дават най-доброто от себе си на корта, да тренират всеотдайно и да постигат нови и нови успехи. Гордеем се с постиженията на младите ни надежди и сме сигурни, че те ще продължат традицията на силните български тенисисти! – каза Катерина Генова.

Програмата на DEVIN CUP продължава с Държавното лично първенство за юноши и девойки до 14 г., което ще се състои в София в периода 05.06.-12.06. Първенството до 16 г. ще се проведе на кортовете на столичния ТК „Левски“ в периода 12.06. – 19.06., а домакин на Държавното лично първенство юноши и девойки до 18 г. ще е ТК „Русе“ от 19.06. до 27.06.

Актуална информация за развитието на мачовете по дни и резултатите от тях можете да откриете на интернет страницата на БФТ www.bgtennis.bg, в социалните мрежи: https://www.facebook.com/BulgarianTennisFederation; https://twitter.com/TennisBG, както и на Фейсбук страницата на Devin Минерална на адрес: https://www.facebook.com/DevinMineral/

news-01-11.06
Четвъртата проверка на Водната полиция на DEVIN и БГ Радио с Наско от Б.Т.Р.
юни 11, 2016
news-01-16.06
DEVIN с награда от BAAWARDS 2016
юни 17, 2016