10 LIFEHACKS НА DEVIN МИНЕРАЛНА

1

Няма лошо да започнеш деня си с чаша минерална вода

Всеки знае колко е хубаво първото нещо, което направиш сутрин, да е да пиеш вода. А като избереш минерална вода , не си в грешка – тя е по рецепта на природата и носи специфична комбинация от минерали, които така и така губиш през деня. Няма лошо да си ги набавяш регулярно и от сутринта, даже е ободряващо, гарантираме ти. Натуралната минерална вода е естествено богата на важни за тялото елементи. При редовен прием, дори няма нужда да взимаме допълнителни таблетки, а да си набавяме важни за нас соли и минерали чрез водата и да доставяме на организма оптималното количество полезни вещества, плюс по-добър тонус, енергия и сили.

И спокойно можеш да пиеш всеки ден

Широко разпространено е вярването, че редовното пиене на минерална вода не е полезно за организма. Това правило важи само за високоминерализираните води, а ние не сме сред тях. Нещо повече, всяка натурална минерална вода има специфичен състав и компоненти, които взаимно се допълват, за да създадат специфичния ѝ вкус. В питейните води има 6 главни компонента – калций, натрий, магнезий, хидроген карбонат, сулфат, флуорид. Тези компоненти определят 95% от нейното солево съдържание. Отделно от тях има и т.н. мезо-компоненти, със стойности до 1-2 милиграма на литър, които също присъстват в по-малко концентрации и могат да имат съществено биологическо значение.

2

3

Върви ръка за ръка със спорта

Движението е здраве. И даже не е нужно да е на професионално ниво, аматьорският спорт има също толкова положително влияние върху тялото, тонуса и настроението. А като комбинираме двигателната активност с правилна хидратация и става топ комбинация, защото тя (водата ни) идва по натурална рецепта от природата, без грешки и носи специфична комбинация от вещества на тялото, които така или иначе губиш всеки ден.

Междудругото и на работа

Не може да не ти се е случвало – особено на работа или докато учиш, да започнеш да се разсейваш и да губиш фокус. Преди да посегнеш към кафе или енергийна напитка, или не дай Боже нещо сладко, защо не пробваш да изпиеш чаша охладена минерална вода? Направи го и ни благодари после. Поради своя състав, DEVIN Минерална има меко действие, алкализира тялото и кръвта. Водата ни е алкална и действа чудесно за пречистване на организма, дава и лек kick на концетрацията заради минералите.

4

5

Добавка натурален силиций

Един от важните елементи в нашата вода е силицият под формата на метасилициева киселина, H2SiO3. Той не се среща при всички видове вода, а при нас е в добри количества (над 40 мг/л), над средното, така че би могло да се разглежда като уникален показател, защото отличава DEVIN от повечето други води. Става дума за биоусвоим силиций, който е изключително важен компонент – подпомага метаболизма, детокс процесите в тялото, мозъка, костите, ставите, кожата, косата, ноктите а също така е елементът, на който се дължи приятния вкус на минералната ни вода – лека, пивка, дори леко сладка. Наличието на силиций е характерно за води от терени с твърди силикатни скали, каквито се срещат в сърцето на Родопите.

Възможно най-добрата напитка

Натуралната минерална вода е тип бутилирана вода, на която можем да гледаме като повече от просто вода – поради своя състав, вкус и ползи за организма. В другите видове води като преработената, трапезната или чешмяната няма състав, няма добавена стойност. Те са празни води, не носят нищо на организма, за разлика от минералната. За какво ви е да пиете подобен род води, ако искате най-доброто за себе си и тялото си? Ако само пиете такива всеки ден, ще трябва да взимате допълнителни таблетки, за да доставите на организма си основните минерални соли.

6

7

Но не чакай да ожаднееш

Дори 1% дехидратация оказва отрицателно въздействие както върху настроението, така и върху концентрацията и възможностите ни да се справяме със задачите в ежедневието. Повече от 2% загуба на вода в тялото може да доведе до нарушена краткотрайна памет, да предизвика затруднения с фокусирането и координацията на работните процеси. Факт е, че пиенето на качествена вода има ключово значение за ефективното представяне – независимо дали сме навън, вкъщи или на работа. Доказано е, че редовната хидратация има няколко положителни ефекта, като играе ключова роля за поддържането на здравето и подпомага функциите на тялото. Повишената хидратация е нон-стоп препоръка за поддържането на форма, противодействието срещу наднорменото тегло, както и в подкрепа на имунитета.

Нека да е често

Защо практиката да пиеш често натурална минерална вода да не е първата крачка към подобрен начин на живот? Само в началото е трудно, но за да е успешна задачата можеш да сложиш бутилка с вода в колата, в раницата, на бюрото. Ако виждаш вода на различни места, ще се сещаш и да я пиеш. Може да пробваш и през мобилното ти устройство – Stay hydrated напомнянията стават все по-популярни чрез приложения, Instagram, Pinterest и т.н.

8

9

Грижата за себе си не е само вода

Тялото ти иска много неща, за да е в оптимална форма – движение, качествена храна, сън, секс, почивка, витамини, минерали и т.н. През лятото даже дори повече от всичко, заради повишената активност и високите температури. А хубавото на DEVIN Минерална е, че може да има принос в компенсацията на загубата на важни соли и да допринесе за общото ти по-добро състояние. Както се казва – #YourBodyWantsIt.

Каквото и да правиш, пак е по-добре от нищо

Искаме да те успокоим: няма изрядни хора по отношение на здравословния начин на живот, затова не чувствай вина, ако в началото не си постоянен. Нали знаеш за концепцията cheat day? Въпросът е като се отклониш от целта, бързо да се върнеш on track. А затова понякога е нужно само глътка минерална вода.

10

#YourBodyWantsIt