DEVIN с грамота за най-добра практика за намаляване на опаковките

DEVIN получи специална грамота от Регионална инспекция по околната среда и водите – гр. Смолян за „Най-добра практика за намаляване на опаковките“. Инициативата се проведе под надслов „Еко бъди, пари спести“ в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците в периода 19-27 ноември 2016 г.

Компанията бе отличена заради дългосрочните си практики за намаляване теглото на опаковките, което води до разумна употреба на използваните ресурси. За 9 месеца са спестени 28 тона отпадъци от опаковки, а на годишна база това количество е 37 тона.

Като социално отговорна компания, DEVIN традиционно подкрепя инвестициите в нови производствени технологии и ефикасната употреба на енергия и ресурси. Компанията ще продължи да инвестира в тази посока, осъзнавайки своя ангажимент към околната среда и обществото.

Благодарение на усилията и предприетите инициативи от страна на DEVIN и още 7 предприятия, обединени в общата кауза от РИОСВ – Смолян, отпадъците от опаковки ще намалеят с около 120 тона годишно. Според предоставени отчети от участниците в инициативата, е спестена и продажбата на над 7000 найлонови торбички в 52 търговски обекта в страната.

 

 

pag1
DEVIN подари нова детска площадка на Първа английска гимназия в София
декември 6, 2016
Devin Mineral Origins Header
Родопите оживяват в рекламна кампания на DEVIN Минерална
март 22, 2017