Хитринки за по-здравословен живот

Хитринки за по-здравословен живот

fotolia_1115540662333

В началото на всяка календарна година по традиция си поставяме нови цели и мечти. Обещаваме на себе си и на околните, че ще бъдем по-спокойни, по-добри или по-успешни. Понякога създаваме конкретен план на действие и стриктно се придържаме към него, но в други случаи оставяме нещата да се случват от само себе си. А така забравяме, че голямата промяна всъщност изисква малки ежедневни действия. Предлагаме ти 5 лесни начина как да живееш по-здравословно и в хармония със себе си през новата 2017-ма година.

 

  1. Консумирай повече сурови плодове и зеленчуци: храната от приодата не само ще те зареди с ценни витамини, минерали и соли, но и ще ти даде енергия и сили за живот. Освен това, можеш да хапваш салати в неограничени количества, тъй като те не натоварват организма с излишни калории и не създават усещане за тежест или преяждане.

 

  1. Всеки ден пий поне 1, 5 – 2 литра вода: Водата е отговорна за всички жизненоважни процеси в тялото ни, включително за неговото пречистване и за изхвърлянето на ненужните вещества от организма. За ежедневна и постоянна консумация е подходяща DEVIN Изворна вода, тъй като тя е с по-ниско ниво на минерализация и се отличава с нежен и деликатен вкус. Добрата хидратация се грижи за здравето и красотата ни, а също така ни прави по-устойчиви на вирусни заболявания, умора и стрес.

 

  1. Отдели поне 15 минути за медитация – Синхронизирането на мислите и дишането ще ти помогне да релаксираш и да се почувстваш по-уверен в себе си. Ако медитираш редовно, можеш да увеличиш способността си да се концентрираш и да бъдеш ефективен в работата си.

 

  1. Спортувай веднъж-два пъти в седмицата – Дори леките физически упражения ще ти помогнат по-бързо да влезеш във форма, да стегнеш тялото си, да отслабнеш или просто да се заредиш с позитивно настроение.

 

  1. Разходки на чист въздух – Всеки ден отделяй поне 30 минути за разходка на чист въздух. Освен че ще се раздвижиш, това ще ти помогне да подобриш настроението си. Кислородът е важен за регенерирането на клетките и за нормалната функция на мозъка.

 

Ако спазваш тези лесни съвети, които няма да ти струват допълнителни средства или време, съвсем скоро ще се почувстваш по-здрав, щастлив и балансиран човек. Живей леко с DEVIN Изворна!

fotolia_11155406623
Как да се вталим след празниците?
януари 13, 2017