Първи стъпки към сертифицирането по стандарта Cradle to Cradle®

Първи стъпки към сертифицирането по стандарта Cradle to Cradle®

Devin

„От люлка до люлка“ или Cradle to Cradle® (C2C) е метод за проектиране на продукти (в случая опаковки), които могат да се използват многократно. Това е и сертификационен стандарт, предлагащ независима проверка на нашето представяне.

Използването на щадящи природата материали е важна тема в подхода към C2C. Тя се отнася до необходимостта да се избегнат всички вредни вещества, които могат да се натрупат по време на многократните употреби на даден продукт или материал. Това ни дава увереността, че опаковките ни ще останат чисти и висококачествени, докато едновременно ги използваме или рециклираме на 100%.

През 2018 г. Spadel се свърза с EPEA, изследователската и консултантска фирма, основана от д-р Майкъл Браунгарт, съосновател на концепцията за дизайн Cradle to Cradle. Целта на инициатива бе да оцени приложимостта на принципите на C2C спрямо опаковките на марките от групата Spadel.

Първите резултати, обсъдени през декември 2018 г., показват силните ни страни, но също така дават ясна посока кои са областите за подобрение. На тяхна база се оформя посоката за разработването и проследяването на нови иновативни решения с нашите доставчици и партньори. И така, работата ни към нашата цел за C2C сертифициране започна.

Подписахме също така Глобалния ангажимент за нова икономика на пластмасата на фондацията на Елън МакАртър и получихме официално одобрение на нашите цели за намаляване на въглеродните емисии в съответствие с инициативата за Научно обосновани цели.

Devin-leads-the-way-with-large-reusable-format_FINAL_16102019-(1)
Девин повежда промяната с голям формат опаковки за многократна употреба
октомври 16, 2019
Devin2
Съвместна информационна кампания спомага за популяризирането на философията за нулеви отпадъци в България
октомври 16, 2019