Водата и стреса

newfb

Понеделник, късен следобед. Телефонът ти настоятелно звъни, колегите говорят шумно, в пощата светят 10 непрочетени имейла, а шефът ти те вика в кабинета си? Усещаш как гневът бавно пълзи по нервните ти клетки и си готов да се развикаш? Спри! Има лесен начин да се справиш със стреса. Изпий една чаша вода, поеми дълбока глътка въздух и само след няколко минути ще се почувстваш по-добре. Настроението ще се подобри, а нивото на напрежение ще спадне. Умората в средата на деня често се дължи на дехидратация, която води до редица странични фактори – раздразнителност, главоболие, липса на енергия и желание за работа.

 

Около 80% от човешкия мозък се състои от вода. Когато той не е достатъчно добре хидратиран, нивата на стрес в организма се покачват, тъй като тялото сигнализира: „Тревога!“. Не чакай да усетиш жажда, за да посегнеш към водата. Чувството за жажда е червена лампичка, която алармира за вече настъпила дехидратация в организма. За да избегнеш това, а и за да се предпазиш от ежедневния стрес, ето няколко съвета кога и как е добре да пиеш вода:

 

  1. Изпий чаша вода сутрин след ставане: Това е необходимо, за да възстановиш водния баланс в тялото си, да се събудиш и да се заредиш с нови сили за деня. А ако искаш да си здрав през цялата година, добави към водата прясно изцеден сок от лимон. Експертите уверяват, че този цитрусов елексир съхранява младостта и красотата на тялото.

 

  1. Носи със себе си бутилка вода – в дамската чанта или в раницата: Ако пиеш вода често, на малки глътки, ще избегнеш дехидратацията или резкия спад на енергия през деня. Нека водата бъде твоят най-модерен и стилен аксесоар, навсякъде и по всяко време!

 

  1. Създай си навик да пиеш вода преди хранене: Ако изпиваш по чаша вода половин час преди хранене, ще приемаш по-малко количество храна, няма да изпитваш вълчи глад и ще се нахраниш с едно ястие вместо с тристепенно меню. А това пести не само време и пари, но и калории.

 

  1. Овладей стреса с…вода: Поддържането на нормален воден баланс ще ти помогне да си по-спокойна, хармонична и щастлива личност. Добави към това любим спорт и здравословна диета, и се наслади на своето ново, по-добро и по-успяващо Аз!

 

Живей леко с DEVIN Изворна!

ft
5 бързи детокс съвета за здраве и красота
януари 13, 2017