Близо 300 родители посетиха лекция за хидратацията при децата

DEVIN Изворна подкрепи провеждането на лекция на тема: „Водата и децата“ с водещ д-р Райна Стоянова. Събитието бе част от инициативата „Академия за родители“, която се състоя на 18 февруари в Sofia Event Center в столицата.

Лекцията бе посветена на значението на водата за детския организъм. Д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене, обясни на бъдещите родители какъв е препоръчителният прием на течности за бебета и малки деца, а също така даде съвети как да възпитаме в малчуганите здравословния навик да пият достатъчно вода.

Най-подходяща за ежедневна и постоянна консумация е изворната вода, която се отличава с ниска минерализация, чист произход и мек, деликатен вкус. Освен за пряка консумация, изворната вода е подходяща също така за приготвяне на мляко, бебешки пюрета и храни, като може да се преварява, без това да наруши качествата й.

 „Хранителните и питейните навици се изграждат от най-ранна детска възраст, за да бъде гарантирано здравето на децата в бъдеще. Ето защо е важно родителите да дават личен пример на децата си и да им помагат в изграждането на полезния навик да пият вода, както и да са информирани за ползите от нея.“ – коментира д-р Райна Стоянова.

DEVIN Изворна традиционно подкрепя „Академия за родители“ като част от своя ангажимент към популяризирането на добрата хидратация и здравословния начин на живот. Инициативата е насочена към бъдещите родители и има за цел да им помогне с информация и знания по въпросите, свързани с раждането и отглеждането на деца.

Повече информация за събитията на „Академия за родители“ е налична на адрес: www.parentacademy.bg

^E25F29890A064D0FEFE3D701A7127BDE8FE0B1692CD31300F8^pimgpsh_fullsize_distr
DEVIN изворна с нова комуникационна кампания
юни 27, 2016
13 06 2017-04
68% от българите биха искали да отслабнат преди началото на летния сезон
юни 15, 2017